Over Matrassen


Geen gezond leven zonder een gezonde slaap. Zo eenvoudig kunnen we het eigenlijk wel stellen. Een derde van uw leven brengt de gemiddelde mens in bed door. Het is dan ook niet meer dan logisch dat u aandacht besteedt aan het kiezen van een goed bed, een goed matras, een fijn dekbed en een kussen dat bij u past.

SlapenTijdens de slaap ontspant het lichaam zich van alle inspanningen die het gedurende de dag heeft verricht. De spieren krijgen de rust die het verdient heeft, en de wervelkolom mag zich eindelijk onttrekken aan de zwaartekracht. Na een goede nachtrust staat u weer fris op en kunt u de dag weer aan.

Maar wat gebeurt er als u niet goed ligt? Een slecht bed of slecht matras kan ervoor zorgen dat uw spieren of uw wervelkolom in en verkeerde stand komen te staan. Wellicht heeft u wel eens onder slechte omstandigheden geslapen, dan herkent u vast het gevoel: aan het eind van de nacht bent u geradbraakt. Uw rug voelt aan alsof u de vierdaagse in 1 dag hebt afgerond.

Voor iedere bedbodem en voor ieder type mens zijn er matrassen te verzinnen die geschikt zijn. Ligt u op een spiraal of op een lattenbodem? Bent u zwaar of juist licht? Leest u veel of kijkt u veel tv in bed? Transpireert u veel of gemiddeld? Stuk voor stuk criteria op basis waarvan u voor een bepaald matras kiest. Er zijn dan ook veel matrassen waaruit u kunt kiezen. Wat dacht u van het polyethermatras, het koudschuimmatras, het binnenveringmatras, het pocketveringmatras, het traagschuimmatras en het latex matras.